fbpx

Yeniçağa OSB’de arazi satışları başladı: Recayi Çağlar “en büyük hayalimdi”

İlimizin güzide ilçelerinden Yeniçağa’da 1997 yılında OSB rezerv alanı ilan edilen bölgede 2014 yılına kadar pek çok belediye başkanı gelip geçmesine rağmen hiçbir işlem yapılmazken 2014 yılında mevcut başkan Recayi Çağlar’ın gelmesi ile rüzgar tamamen tersine döndü.

“En Büyük Hayalim Buydu”

Koyu bir Yeniçağa sevdalısı olan Recayi Çağlar konunun önemine binaen “en büyük hayalim buydu” derken “Bir çok büyük projeye imza attık ancak en anlamlısı en önemlisi göç veren Yeniçağamızın göç vermesini engelleyip geriye göçü başlatacak olan bu projeydi. 1997 yılında yapımına karar verilen Yeniçağa OSB’de 1997 yılından 2014 yılına kadar hiçbir işlem yapılmadı benim göreve gelmem ile bu proje ilerlemeye başladı. Bir gün Sanayi Bakanı ile yapmış olduğum görüşmede bakan bey bana ‘yahu benim göbeğim Yeniçağa’da mı kesildi’ dedi şaka ile karışık bakan beyi o kadar darladım bu işin yapılması için ve istediğimi de aldım. Şu anda OSB arazisinin %75’ini kamulaştırdık Bunlardan 400.000metre karesi bakanlık kredisi ile gerçekleştirilirken 186.000 metre kare kamu maliyesine ait arazi de kamu yararı kararı ile OSB alanına katıldı. Yapılacak olan satış ile geriye kalan kamulaştırma bedelleri de ödenebilecek ayrıca satış bedelinden kalan bedel ile alt yapı işlerine de başlayacağız. Yeniçağa halkımıza hayırlı olsun bu vesile ile geçmiş dönem Ak Parti millet vekillerimiz Arzu Aydın ve Fehmi Küpçüye, Ak Parti Milletvekilimiz sayın Yüksel Coşkunyürek’e Ak Parti İl Başkanımız sayın Suat Güner’e, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Mustafa Varank’a Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Mehmet Fatih Kacır’a Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yeniçağa OSB’de 19 adet yer ihaleye çıkıyor!
İhale İlanı:

İlçemiz Yeniçağa OSB içerisinde yer alan 19 adet imar planında gri renkle işaretlenmiş olan sanayi parselinin 20.08.2024 Salı Günü saat 14:00’da Bolu İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda ihalesi gerçekleşecek.

Gerçekleşecek ihaleyle ilgili resmi sitede yayımlanan yazıya göre, “Bolu İli Yeniçağa İlçesi’nde bulunan Yeniçağa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan 19 adet imar planında gri renkle işaretlenmiş olan sanayi parseli, belirlenen muhammen bedel (Geçici Bedel) üzerinden üretim tesisi kurulması için “Kapalı Zarf Usulü ihale yöntemi ile 20 Ağustos 2024 Salı Günü saat 14:00’da Bolu İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda tahsis edilecektir” diye ifade edildi.

Aynı Parsele en az 2 başvuru olur ise “Açık Artırma Usulü ihaleye devam edilecek. İhaleye katılmak isteyen katılımcılar; İhaleye katılım koşulları, isteklilerde aranacak teknik ve mali bilgileri de içeren İhale Dosyasını, Yeniçağa Kaymakamlığı’nda bulunan Yeniçağa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nden 10.000,00 TL ücret karşılığında ödeme dekontu ile temin edebilirler.

Teklifler, Yeniçağa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Yeniçağa Kaymakamlığı Yeniçağa/Bolu adresine kapalı zarf ile elden teslim edilmelidir.

Teklif teslimi için son tarih ve saati: 20/08/2024 saat 12.00’dır.

Bolu, Bolu Gündem, Bolu Haber, Bolu Haberleri, Bolu Son Haber, Bolu Son Dakika, Bolu Son Dakika Haberleri,  Bolu Nöbetçi Eczaneler,  Bolu Hava Durumu, Bolu 15 Günlük Hava Durumu

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir