fbpx

Üniversite’de Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) başladı

Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) Başladı: Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Sınav Merkezi Oldu

2024-2025 eğitim-öğretim yılı için Spor Bilimleri Fakülteleri ve Beden Eğitimi Spor Yüksekokulları (BESYO) özel yetenek sınavları, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yeni düzenlemesi kapsamında başladı. Üniversitemiz de bu yıl Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) için sınav merkezlerinden biri olarak belirlenmiş durumda.

YÖK’ün Yeni Sistemi ve ÖZYES Detayları

YÖK, Spor Bilimleri Fakülteleri ile Beden Eğitimi Spor Yüksekokulları’nda özel yetenekle öğrenci alan programlar için tek tip özel yetenek sınavı yapılması kararını aldı. Bu yeni sistem çerçevesinde, 20-26 Ağustos 2024 tarihlerinde eş zamanlı olarak tüm sınav merkezlerinde gerçekleştirilen ÖZYES, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda 8 oturum şeklinde yapılacak.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’dan Başarı Dilekleri

Sınav sürecini yakından takip eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, sınav salonu önünde sırasını bekleyen aday öğrencileri ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Aday öğrencilere ve ailelerine moral veren Rektör Alişarlı, tüm öğrencilere başarılar diledi.

ÖZYES Sonuçları ve Tercih Süreci

Sınavlar sona erdiğinde, YÖK’ün belirlediği tercih tarihlerinde öğrenciler aldıkları puanlara göre tercih yapabilecekler. Özel Yetenek Sınavı sonuçları, üniversite tercih sürecinde adaylar için büyük önem taşıyor.

Etiketler: #ÖZYES2024 #SporBilimleri #ÜniversiteSınavı #BESYO

Bolu, Bolu Gündem, Bolu Haber, Bolu Haberleri, Bolu Son Haber, Bolu Son Dakika, Bolu Son Dakika Haberleri,  Bolu Nöbetçi Eczaneler,  Bolu Hava Durumu, Bolu 15 Günlük Hava Durumu

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir