fbpx

Tabiat’ın Kalbi Bolu’da Artık İnsanlar Kuyu Suyu İçecek: Bolu Belediyesi Kuyu İhalesine Çıktı!

Bolu Belediyesi muhtelif mahallelerde 5 adet 500’er metre derinliğinde içme-kullanma suyu kuyusu açılması ve dalgıç pompa montajı için ihaleye çıktı. 1 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak olan ihalede işin teslim süresi ise 75 gün olarak belirtildi.

Bolu Susuz Mu Kalacak?

Kış ve ilkbahar mevsiminin kurak geçmesi ilimizin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Gölköy barajının dolmasını engelledi. Gölde su miktarı her geçen gün daha da azalırken Ağustos ve Eylül aylarında Bolu’da şebeke hattına su vermede güçlükler yaşanacağa benzerken yaklaşık 20 gündür Kökez suyu belirli zaman aralıkları ile mahallelere veriliyor. Benzer bir şekilde şebeke suyunda da kesintilere gidileceğe benziyor.

İhale İçin Geç Mi Kalındı?

Kış ayının ve ilkbaharın kurak geçmesi ve Gölköy barajının yaz sezonu öncesinde dolmaması ise göstere göstere gelen kuraklık öncesinde belediyenin gerekli önlemleri almadığı ve ihaleye geç kalındığı, ihale 1 Ağustos’da yapılsa da işin sözleşmesinin imzalanması ve 75 günlük iş teslim süresinin olması sebebi ile sondaj kuyularının bu yaz sezonunda bir işe yaramayacağı belirtiliyor.

Bolu, Bolu Gündem, Bolu Haber, Bolu Haberleri, Bolu Son Haber, Bolu Son Dakika, Bolu Son Dakika Haberleri,  Bolu Nöbetçi Eczaneler,  Bolu Hava Durumu, Bolu 15 Günlük Hava Durumu

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir