fbpx

CHP’Lİ ATEŞ, BOLU ORMANLARINDAKİ KESİMLERİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Üyesi Türker Ateş, Bolu ormanlarında kontrolsüz ve agresif kesimler yapıldığına dikkat çekerek, “Ormanlar ihtiyaçların giderilmesinde arka bahçe değil, bu anlayış değişmelidir. Ayrıca ne yazık ki orman köylerimizi koruyamıyoruz. Bugüne kadar ormanlarımıza sahip çıkan köylülerimizi kalkındıracak adımlar atılmasına ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu.

Ateş, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Topraklarının %60’ından fazlası ormanlardan oluşan cennet ilimiz Bolu’da doğa katliamı yaşanıyor. İlimizin ormanlarında kesimlerin arttığını izliyor, bundan büyük üzüntü duyuyoruz. Yenileme amaçlı kesimler elbette olmalı. Ancak bunlar dışında kontrolsüz ve agresif kesimler de yapılıyor. Ormanları ihtiyaçların giderilmesinde ‘arka bahçe’ olarak gören zihniyet değişmelidir. Ayrıca ne yazık ki orman köylerimizi koruyamıyoruz. Orman köylerimiz yok oluyor. Bugüne kadar ormanlarımıza sahip çıkan köylülerimizi kalkındıracak adımlar atılmasına ihtiyaç duyuyoruz. Kesimlerin ardından tomrukların uzun süre beklemesi, yaylalarda depolama yapılması, yolların kapanması ve zarar görmesi gibi sorunlar yaşanıyor. Nerede kesim varsa oranın zararı karşılanmalıdır. Orman gelirlerinden orman köylülerine kaynak aktarılmalıdır. Orman köylülerimizin emekleri karşılığını bulmalı, mağduriyetleri giderilmelidir.”

Bolu, Bolu Gündem, Bolu Haber, Bolu Haberleri, Bolu Son Haber, Bolu Son Dakika, Bolu Son Dakika Haberleri,  Bolu Nöbetçi Eczaneler,  Bolu Hava Durumu, Bolu 15 Günlük Hava Durumu

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir