fbpx

Çevreyi katledenlere ceza: Bolu’da faaliyet gösteren beyaz et firmalarına ceza kesildi

Bolu’da faaliyet gösteren Beypiliç, Erpiliç ve Akpiliç firmaları, çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün yaptırımına uğradı. Beyaz et sektöründe önde gelen bu firmaların, kesimhanelerinden Büyüksu Deresi’ne zehirli atık boşalttıkları tespit edildi. Yapılan denetimlerde, dereye bırakılan zehirli atıkların görüntüleri kaydedildi. Bu ihlaller nedeniyle, firmalara toplam 5 milyon 800 bin TL para cezası kesildi.

Denetimler sırasında, Akpiliç firmasının gece saatlerinde dereye zehirli atık boşalttığı tespit edilerek 1 milyon 160 bin TL ceza uygulandı. Aynı şekilde, Beypiliç firması da dereye boşalttığı kirli sudan alınan numunelerin testleri geçememesi üzerine 1 milyon 160 bin TL ceza aldı.

Erpiliç firması ise daha önce uyarılmasına rağmen kirli atıklarını dereye boşaltmaya devam etti. Bu nedenle, normal cezanın üç katı olan 3 milyon 480 bin TL para cezası kesildi. Bolu Valiliği, çevreyi kasten kirlettikleri gerekçesiyle firmalar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bolu, Bolu Gündem, Bolu Haber, Bolu Haberleri, Bolu Son Haber, Bolu Son Dakika, Bolu Son Dakika Haberleri,  Bolu Nöbetçi Eczaneler,  Bolu Hava Durumu, Bolu 15 Günlük Hava Durumu

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir