fbpx

“Bolu’ya Kanalizasyonlu Su İçiriyorlar” Başlıklı Haberimizden Sonra Bolu Belediyesi Harekete Geçti

Kanalizasyon Şefi: Hat Belediye’ye ait değil

Kendisinin Su Kanalizasyon Müdürlüğü’nde şef olduğunu söyleyen kişi “Ben 3 yıldır kanalizasyon şefiyim. Bu hat normalde bizim hattımız değil, İl Özel İdaresi’ne ait burası tıkandı mağduriyet yaşanmasın diye Özel İdare’nin görev ve yetkisinde bulunan alanın tamirini şimdi biz yapıyoruz ancak hat bize ait değil bu işi biz yapmak zorunda değiliz yaklaşık 2-3 ay önce burası tekrar tıkandı ve şikayet üzerine yine biz gelip vidanjör ile açtık otelden çok fazla prezervatif ve tuvalet kağıdı vb maddeler geliyor ve kanalizasyon hattının tıkanmasına neden oluyor ” dedi.

Bu konuşmanın üzerine Bolu Son Haber Yazı İşleri Müdürü Selçuk Albayrak “Siz 3 yıllık şefsiniz ama bu hattı biz müteahhitlik yaptığımız dönemde 2010 yılında yaptık bu hat Bolu Belediyesi’ne aittir. O zamanlar Petrokent Turizm A.Ş Bolu Belediyesi’ne kanalizasyon kollektör hattına bağlanmak için 120.000₺ ödeme yaptı. Yapılan ödeme ile Abant Yolu’nun kuzeyindeki binalar da bu kanalizasyon hattına Belediye bilgisinde ve belediye tarafından bağlandı. Madem kanalizasyon hattı size ait değil o halde neden buradaki işletmelere her ay atıksu bertaraf ücreti tahakkuk ediyorsunuz?” demesi üzerine kanalizasyon şefi “hizmet bedeli olarak” yanıtını verdi.

Kendisinin olmadığını iddia ettiği hattın neden Belediye tarafından tamir edildiği neden kendisine ait olmayan hattan hizmet bedeli olarak borç tahakkuk ettirildiği ise halen anlaşılamadı.

Köylüler Belediye’ye Tepkili: Sorun Tam Olarak Çözülmedi

Öte yandan belediyenin çalışmalarını gören köylüler ise “vidanjör ile açıyorlar sorun geçici çözülüyor tıkanıklığa sebebiyet veren şey hattın yaralı olması, hat kazılıp tamir edilmeden tekrar aynı görüntülerle karşılaşırız” diyerek tepkilerini gösterdiler.

Kanalizasyon tıkanıklığı açıldı ama bu kollektör hattı yakın gelecekte yine büyük sorunlar çıkartacağa benziyor.

Bolu, Bolu Gündem, Bolu Haber, Bolu Haberleri, Bolu Son Haber, Bolu Son Dakika, Bolu Son Dakika Haberleri,  Bolu Nöbetçi Eczaneler,  Bolu Hava Durumu, Bolu 15 Günlük Hava Durumu

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir