fbpx

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Gerede’deki Yangın Sahasında İncelemelerde Bulundu


Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Gerede ilçesinde orman yangınları sonucu zarar gören alanlarda yürütülen ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Gerede’de geçtiğimiz ay meydana gelen orman yangınlarında zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması için yapılan çalışmaları denetlemek amacıyla Gerede Orman İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Yangında zarar gören alanları yerinde inceleyen Şentürk, çalışmaların hızla ve doğru şekilde ilerlemesi için gereken talimatları verdi.

Ağaçlandırma Çalışmalarında Dikkat Edilecek Hususlar

Şentürk, yangında zarar gören ormanlık alanların hızla eski haline getirilmesi için başlatılan ağaçlandırma çalışmalarını yakından takip etti. Orman alanlarının yeniden yeşillendirilmesi ve sürdürülebilir orman yapısının korunması amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak, teknik esaslar ve dikkat edilmesi gereken konular üzerinde durdu.

Çalışmaların Zamanında Tamamlanması İçin Talimat Verildi

Gerede Orman İşletme Müdürlüğü’nde yürütülen çalışmalardan sorumlu müdürden, yangın sahasında yapılan işlemler hakkında detaylı bilgi alan Şentürk, ağaçlandırma çalışmalarının planlanan sürede tamamlanması için her türlü önlemin alınmasını istedi. Bölge Müdürü, ağaçlandırma sürecinin titizlikle yürütülmesi gerektiğini belirterek, çalışmalarda gereken hassasiyetin gösterilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Doğa Yeniden Canlanıyor

Orman yangınları sonrası başlatılan bu tür çalışmalar, yanan alanların yeniden ormana dönüştürülmesi için büyük önem taşıyor. Şentürk’ün yaptığı bu denetim ve incelemeler, bölgedeki ekolojik dengenin korunması ve ormanların yeniden hayat bulması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bolu, Bolu Gündem, Bolu Haber, Bolu Haberleri, Bolu Son Haber, Bolu Son Dakika, Bolu Son Dakika Haberleri,  Bolu Nöbetçi Eczaneler,  Bolu Hava Durumu, Bolu 15 Günlük Hava Durumu

0 0 oylar
Habere Puan Ver!
Abone
Bildir
guest
(Gerekli)

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

0
Düşünceleriniz bizim için değerlidir, lütfen yorum yapın. x
sanalbasin.com üyesidir